operasyona saatler kaldi turk ordusu kobani ye giriyor 01
operasyona saatler kaldi turk ordusu kobani ye giriyor 01

Operasyona saatler kaldı: Türk Ordusu Kobani’ye giriyor

Türk Ordusu Kobani Suruç hattını genişletmek için düğmeye bastı. Sınırlarına dayanan PKK varlığından uzun süredir rahatsız olan hükümet operasyon için yeşil ışık yaktı.

Mira Haber’in yerel bir kaynaktan edindiği bilgiye göre, Ulusal Ordu birliklerine hazır olun emri. Bir haftadır kesin emir bekleyen ve gözünü 26 Mayıs’ta yapılacak Ulusal güvenlik konseyi toplantısına diken askerlere kesin emir geldi. Hazır olun.

Edinilen bilgiye göre program çerçevesinde ilk etapta Sırrın eş Şimal bölgesine kadar geniş bir mihveri içine alan operasyon düşünülüyor. Doğu’dan ise Suriye Milli Ordusunun giriş yapması bekleniyor. Aynı zamanda Şanlı Urfa’nın Suruç vilayetine konuşlandırılan ağır silahların kuzeyden müdahale etmesi bekleniyor. Hava saldırıları ile desteklenecek operasyonun ilk etabının 30 km olduğu ancak savunma sahasının 50 km olacağı olacağı söyleniyor.

Suriye Milli Ordusu hazırlık talimatı almışken bölgede gruplar arasında çıkan tatsızlık ve bir haftadır süren silahlı çatışma yaşanıyor. Türkiye’nin takvimini ertelememesi için dün bölgenin üst düzey yetkilileri ve Türk askeri temsilciler grupları toplantıya ve çözüm masasına oturmaya çağırdı. İki grup arasındaki sorunlarında Türkiye’ye aracılığı ile çözüldüğü görüşmeler halen sürüyor.

26 Mayıs’ta Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’deki 30 kilometrelik güvenlik bölgesini genişletmek için Suriye Demokratik Güçlerine karşı askeri operasyon başlatacağı sinyallerini Erdoğan’ın konuşmasında vermişti.

Karar Güvenlik Konseyi’nde verilecek. Ancak durumun net olduğuna dair bilgiler mevcut. Dış veya iç herhangi siyasi bir müdahale olmazsa saatler sonra operasyonun resmen başlatılması bekleniyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …