nevsin mengu den 6 li masa isyani 01
nevsin mengu den 6 li masa isyani 01

Nevşin Mengü’den 6’lı masaya isyan!

Gazeteci Nevşin Mengü, 6’lı masanın formülünü sert sözlerle eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Cumhurbaşkanı seçilse bile altı genel başkanın da imza yetkisi olacak” açıklamasında bulunmuştu.
Mengü, “Yüzde 1 alan bir siyasi partinin genel başkanı nasıl yüzde 51 ile seçilmiş başkanın iradesinin önünde mi olacak? Demokrasiye aykırı, başka bir sistem bulmaları lazım” diye konuştu.
Mengü şu ifadeleri kullandı;
Bir tane cumhurbaşkanı olacak ama kendi kararını alamayacak, İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönme işine Saadet Partisi nasıl imza atacak mesela? Havada mı kalacak? Bunlar başka bir vesayeti doğurur.
KARIŞIKLIĞA NEDEN OLUYOR
Başkan yardımcısı mı olacaklar, olacaklarsa milletvekili olmayacaklar mı, seçilmemiş isimler mi olacak? Eşgüdüm Konseyi diye dile getirmişlerdi, sonra böyle bir şey yok dendi. Davutoğlu’nun söylediği de benzer bir şey. Konuşuluyor ki gündeme geliyor, kamuoyuna söylenmiyor herhalde. 6 tane genel başkan karar verecek diyor. Nasıl bir formülle yürüyecekler bilmiyorum ama bu bir karışıklık yaratıyor.

İlginizi Çekebilir

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …