Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /var/www/vhosts/mirahaber.com/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Netanyahu, işlediği savaş suçlarının soruşturulmasına fena bozuldu!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda’nın işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında işlendiği öne sürülen savaş suçlarına ilişkin resmi soruşturmanın başladığını duyurmasına tepki gösterdi.

Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, UCM Başsavcısı Bensouda’nın kararının “antisemitik” ve “iki yüzlü” olduğunu ileri sürdü.

UCM’yi taraflı olmakla suçlayan Netanyahu, “Doğrular için savaşmaya devam edeceğiz ve bu kararı iptal ettireceğiz.” ifadesini kullandı.

Başsavcı Bensouda, işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria’nın yanı sıra abluka altındaki Gazze Şeridi’nde işlendiği öne sürülen savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir

Doha’da CIA ile kritik görüşme!

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William (Bill) Burns, Gazze’de ateşkes ve esir takası mutabakatı …

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …