mossad-ve-cia-sefleri-dohada-gorustu-r0hv

Mossad ve CIA zirvesi Doha’da gerçekleşti

Mossad ve CIA yetkilileri DOHA’da Katar Başbakanı ile ateşkesin uzatılması konusu için bir araya geldi.

Mossad ve CIA yetkilileri DOHA’da Katar Başbakanı ile ateşkesin uzatılması konusu için bir araya geldi. Ateşkesin uzatılması için yapılan görüşmeye Mısır’da katılıyor. Mossad şefi David Barnea, CIA direktörü Bill Burns ve üst düzey Katarlı yetkililerle görüşmek üzere Doha’da bulunuyor.

Ziyaret, İsrail ve Hamas’ın Gazze’deki en az 20 rehinenin daha serbest bırakılmasına izin vermek amacıyla geçici ateşkesin iki gün uzatılması konusunda anlaşmaya varmasının ardından gerçekleşti.

Burns, Hamas ve İsrail’in, şu ana kadar kadınlar ve çocuklarla sınırlı olan devam eden rehine müzakerelerinin odağını erkeklerin ve askeri personelin serbest bırakılmasını da kapsayacak şekilde genişletmesi için baskı yapıyor.

Hassas tartışmaları detaylandırmak için isminin açıklanmaması şartıyla bilgi veren üst düzey bir ABD’li yetkili, İsrail’in Hamas’ın savaşta ara verdiği her gün için en az 10 kişiyi serbest bırakması yönündeki talebini göz önünde bulundurarak ateşkesi birkaç gün daha uzatmak istediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir