64429
64429

Mossad: İran Rusya’ya daha fazla silah sevkiyatı yapma niyetinde

İsrail dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea, İran'ın Rusya'ya daha fazla silah teslimatı yapma niyetinde olduğunu öne sürdü.

(Fotoğraf: Fars News Agency)

İsrail dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea, İran'ın yakın bir zamanda gizli bir şekilde Rusya'ya Ukrayna'daki savaşta kullanması için silah sevkiyatının kapsamını genişletmeyi planladığına dair istihbarat bilgisine sahip olduklarını iddia etti.

Barnea'nın söz konusu ifadeleriyle birlikte ilk kez bir İsrail yetkilisi, kamuoyu nezdinde İran'ın Rusya'nın Ukrayna savaşına olan desteğine karşı açıklama yapmış oldu.

Bir süredir İran'ın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere Rusya'ya insansız hava aracı ve balistik füze tedarik etme arayışında olduğu ileri sürülüyordu.

İsrailli kaynaklara göre, Mossad Başkanı Barnea'nın sevkiyatlar gerçekleşmeden önceki açıklaması, İran'ı Rusya'ya balistik füze göndermekten caydırmayı amaçlıyor olabilir.

David Barnea perşembe günü yaptığı açıklamada, Mossad'ın İran'ın Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Moskova'ya insansız hava aracı tedariki yaptığına dair istihbarat bilgisinin bulunduğunu da öne sürdü.

Barnea ayrıca İsrail'in, müttefiklerini İran'ın Rusya'ya sofistike silah sevkiyatı yapma niyetinde olduğu konusunda uyardığını bildirdi. İsrail'in İran'ın Rusya'ya silah sevkiyatları hakkındaki istihbarat raporlarını Batılı ülkelere aktardığı söyleniyordu.

Mossad Başkanı David Barnea İran'ın Rusya'ya hangi çeşit silahlar gönderileceği hususunda detay paylaşmadı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise, daha önce, sınırlı sayıda İHA’nın, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinden önce Rusya’ya gönderildiğini duyurmuştu.

Ukrayna da Rusya'nın İran üretimi İHA'ları Ukrayna ordusuna karşı kullandığını iddia etmişti. Son olarak İran Savunma Bakanı Muhammed Reza Aştiyani, Ukrayna'nın Rusya'nın savaş sırasında İran menşeli insansız hava araçları kullandığına ilişkin iddiasını kanıtlayamadığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …