misir da ihvan liderlerinden isam el aryan hayatini kaybetti 01
misir da ihvan liderlerinden isam el aryan hayatini kaybetti 01

Mısır’da İhvan liderlerinden İsam el Aryan hayatını kaybetti

Mısır’da Müslüman Kardeşler teşkilatının (İhvan) üst düzey isimlerinden biri olan İsam el Aryan kaldığı cezaevinde hayatını kaybettiği bildirildi.

İhvan’ın üst düzey isimleri arasında olan Aryan 66 yaşındaydı. 30 Ekim 2013 tarihinde tutuklanan ve yaklaşık 7 yıldır cezaevinde olan, Aryan’ın, Mısır’ın işkence ve kötü muamele ile bilinen Akrep Cezaevi’nde ‘kalp krizi’ geçirmesi sonucu hayatını kaybetiiği bildirildi.

İsam Aryan, İhvan bağlantılı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 1970 yılından bu yana İslami hareketler içerisinde bulunan ve 1974’te İhvan’a katılan Aryan, geçmişte de İhvan’ın üst düzey heyeti olan “İrşad Ofisi” üyeliği yapmıştı.

Kendisi tıp doktoru olan ve bu alanda akademik çalışmalar da yürüten İsam el Aryan, aynı anda İslam fıkhı konusunda üst düzey uzmanlığıyla tanınıyordu.

Mısır’da ilk defa seçilmiş Cumhurbaşkanı olan, Muhammed Mursi’nin de, 17 Haziran 2019 tarihinde, tutulduğu cezaevinde ‘kalp krizi’ geçirerek hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Mursi’nin beş çocuğundan en küçüğü olan Abdullah Mursi Ekim ayında yaptığı bir açıklamada, hipertansiyon ve diyabet hastası babasının tedavisine izin verilmediğini ve devrik Mısır liderinin tek kişilik bir hücrede tutulduğunu söylemişti.

Abdullah Mursi Amerikan Washington Post gazetesinde yayımlanan bir makalesinde ise Mısır yetkililerinin Mursi’nin tedavisine “kasıtlı olarak” izin vermediklerini belirterek Mısırlı yetkililerin, “babasının mümkün olan en kısa sürede doğal yollardan ölümünü” istediklerini de savunmuştu.

İlginizi Çekebilir

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …