misir mahkemesi ever given gemisine konulan haciz kararini kaldirdi 01
misir mahkemesi ever given gemisine konulan haciz kararini kaldirdi 01

Mısır Mahkemesi Ever Given gemisine konulan haciz kararını kaldırdı

İsmailiye/Şarku’l Avsat

Adli kaynaklara göre, Mısır Mahkemesi’nin 24 Mart’ta Süveyş Kanalı’nda karaya oturarak geçişlere engel olan dev konteyner gemisi Ever Given’e konulan haciz kararını kaldırdı.

Reuters’a göre, Ever Given gemisinin sahipleri ve sigortacıları geçtiğimiz Pazar günü yaptıkları açıklamada, geminin Mart ayında karaya oturması ve su yolundaki trafiğin engellenmesinin oluşturduğu zarara ilişkin tazminat konusunda Süveyş Kanalı İdaresi ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Süveyş Kanalı İdaresi’nin, 29 Mart’ta geminin Japon sahibi Shoei Kisen ve sigortacılarından tazminat talep etmesi üzerine, Ever Given kanalın yakınlarındaki bir gölde mahkeme kararına istinaden tutuluyor.

Shoei Kisen’i temsil eden avukat Ahmed Ali, bugün mahkeme kararının kaldırıldığına ilişkin bilgilendirildiğini söyledi.

Süveyş Kanalı İdaresi de, geminin yarın yelken açmasına izin verileceğini ve bu vesileyle bir kutlama yapılacağını duyurdu.

İdare kaynakları, dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan 400 metrelik gemiye iki römorkör ve iki kanal rehberinin eşlik edeceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …