11:35 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Miçotakis Türkçe paylaştı: Yunan ve Türkler birlikte savaşıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Yunanistan ve Türkiye zor zamanlarda birbirlerine yardım etmesi gereken komşulardır” dedi. Miçotakis ayrıca sosyal medya hesabından Türkçe paylaşım yaptı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardında Yunanistan, Türkiye’ye yardım gönderen ülkeler arasında yer almıştı.
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime rağmen Yunanistan’ın Türkiye’ye yardım gönderdiğini belirterek, “Yunanistan ve Türkiye zor zamanlarda birbirlerine yardım etmesi gereken komşulardır. Bu, ülkelerimizi vuran ilk deprem değil. Bu, geçici olarak farklılıklarımızı bir kenara bırakmanın ve çok çok acil bir durumu ele almanın zamanıdır” dedi.

Suriye’ye ise yardım göndermenin daha karmaşık olduğunu belirten Miçotakis, Suriye’de resmi bir muhatap ve yardımın etkilenen bölgelere ve insanlara ulaşacağına dair bir güvence olmadığını ifade ederek, bunların da yardım çabalarını zorlaştırdığını aktardı. Hiçbir ülkenin tek başına bu tür düzenlemeleri fiilen yapma kabiliyeti olmadığına dikkat çeken Miçotakis, yardımların Birleşmiş Milletler (BM) ya da Avrupa Birliği (AB) aracılığıyla yapılması gerektiğini ifade ederek, Suriye rejimi ile doğrudan iletişim kurmadığını sözlerine ekledi.

“Yunanistan kaynaklarını seferber ediyor”
Miçotakis, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’ye yardım gönderileceğini duyurmuş, “Yunanistan kaynaklarını seferber ediyor” demişti.
TÜRKÇE PAYLAŞIM YAPTI

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşımda, “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardında Türkiye’ye yardım için gelen Yunan arama-kurtarma ekipleri sahadaki çalışmalara destek vermeye devam ederken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşım ile Türk ve Yunan ekiplerin çalışmalarını takdir etti.
Miçotakis, “İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız” dedi.

DİĞER GELİŞMELER