metallerde dusus suruyor 1659533581 6517
metallerde dusus suruyor 1659533581 6517

Metal borsasında düşüş sürüyor

Londra’da bakır fiyatları, şahin Fed görüşleri ve Pelosi’nin Tayvan ziyareti nedeniyle düştü. Singapur’da demir cevheri, Çin emlak krizinin çelik karlarına ağır basmasıyla düşüş yaşadı

Londra’da bakır fiyatları, Fed yetkililerinin şahin yorumları nedeniyle düşüş yaşadı. ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi’nin Tayvan’ı ziyareti, ABD-Çin gerginliğini tetiklemesi ayrıca düşüşe etki etti.

Londra Metal Borsası’nda üç ay vadeli bakır %0,4 düşerek 7.775 dolar/tona geriledi.

Faiz artışlarının yavaşlaması umudu ve Çin’de teşvikler bakırda son ralliyi desteklemişti ancak beklenenden daha düşük küresel fabrika verilerinden sonra resesyon endişeleri derinleşti. Bunun yanında Fed yetkililerinin şahin yorumu fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası’nda Eylül vadeli bakır %0,3 düşerek 59.870 yuan/tona (8,872 dolar) geriledi.

Singapur’da demir cevherinde düşüş

Singapur’da demir cevheri, Çin’de emlak krizinin fabrika karlarının iyileşmesinden daha ağır basmasıyla düşüş yaşadı. Dalian’da ise ileri geri hareket etti.

Singapur Borsası’nda bir ay vadeli demir cevheri, TSİ 06.30’da %1,6 düşerek 112,85 dolar/ton ile kaybını dördüncü güne taşıdı.

Dalian Emtia Borsası’nda Eylül vadeli demir cevheri, dalgal sabah seansını %0,4 artarak 796 yuan/tondan (117,88 dolar) kapattı.

Analistler, hükümetin sanayiye desteğine rağmen güvenin hızlı onarılmasının olası olmadığına dikkat çekiyor ve toparlanmanın yavaş ve kademeli olmasını öngörüyor.

Shnaghai Vadeli İşlemler Borsası’nda inşaat demiri %1,7, sıcak haddelenmiş rulo %1,8, paslanmaz çelik %0,2 arttı.

Dalian’da koklaşabilir kömür %1,6, kok kömürü %1,8 arttı.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …