meksika da silahli saldirida 10 kisi oldu 01
meksika da silahli saldirida 10 kisi oldu 01

Meksika’da silahlı saldırıda 10 kişi öldü

Meksika’nın en yüksek şiddet oranına sahip Guanajuato eyaletinde bir bilardo salonuna ateş açılması sonucu 10 kişi hayatını yitirdi.
AFP’nin haberine göre, Eyalet Savcısı, katliamın Çarşamba gecesi Tarimoro ilçesinde gerçekleştiğini, saldırı sonucu 9 kişinin olay yerinde, bir kişinin ise kaldırıldığı hastanede öldüğünü bildirdi.
Guanajuato Valisi Diego Sinho Rodriguez, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bu ‘korkakça saldırıyı’ kınadı ve eyalette düzeni yeniden sağlama sözü verdi.

Müreffeh sanayi bölgesi Guanajuato, esas olarak uyuşturucu kaçakçılığı ve akaryakıt hırsızlığında faaliyet gösteren Santa Rosa de Lima ve Jalisco Nueva Generation çeteleri arasındaki çatışma nedeniyle ülkede en yüksek şiddet oranına sahip eyalet haline geldi.

Ordu, uyuşturucuya karşı tartışmalı savaşını Aralık ayında başlatmasından bu yana, çoğu çetelere atfedilen suçlardan itham edilen 340 binden fazla insan öldürüldü. 100 binden fazla kişi de kayıp olarak kabul ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …