macron biden ile afganistandaki durumu gorustu 1629421038 036
macron biden ile afganistandaki durumu gorustu 1629421038 036

Macron Biden’la Afganistan meselesini görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Joe Biden ile Afganistan’daki durumu görüştü.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron ve Biden’in telefon görüşmesinde, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele almasından sonraki durumun ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Macron, vatandaşlarımız, ABD ve müttefikleri için çalışan Afgan kadın ve erkekler ile tehdit altındakilerin tahliyesi için müttefikler arasında hızlı ve somut eşgüdüm sağlanmasına dair mutlak gereksinimi vurguladı.” ifadeleri kullanıldı.

“Cumhurbaşkanı, mevkidaşına, değerlerimizi paylaşan ve korumaya ihtiyaç duyan Afganlara dair müşterek sorumluluğumuzun ve onları terk edemeyeceğimizin altını çizdi” ifadesine yer verilen açıklamada, görüşmede iki liderin özellikle G7çerçevesinde insani, siyasi ve terörle mücadele konularındaki müşterek eylemlerini güçlendirme konusunda anlaştığı iddiası aktarıldı.

Öte yandan işgalin başladığı günden bu yana ABD ve koalisyon güçleri tarafından yanlışlıkla (!) öldürülen sivil Afganlar için herhangi bir varlık göstermeyen Macron ve diğer batılı liderlerin Taliban yönetimi ele geçirdikten sonra artan  “Afgan sivil hassasiyeti” dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

Gazze’nin yeniden inşa etmenin maliyeti belli oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arap Devletleri Bölgesel Bürosu Direktörü Abdallah Al Dardari, Gazze’nin yeniden …

Starbucks’ın gelirlerine boykot darbesi!

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle boykot kampanyalarıyla karşılaşan şirketlerden biri olan Starbucks’ın geliri azaldı …