macaristan da ohal ilan edildi 01
macaristan da ohal ilan edildi 01

Macaristan’da OHAL ilan edildi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna’daki çatışmalar nedeniyle bu gece yarısından itibaren ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.
Macaristan’da 3 Nisan’da yapılan genel seçimi üst üste dördüncü kez kazanan Viktor Orban, Ukrayna’daki çatışmalar nedeniyle bu gece yarısından itibaren ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.
Facebook hesabından bir video mesajı yayınlayan Orban, Avrupa’da ekonomik dalgalanmalara yol açan Ukrayna’daki çatışmalar nedeniyle bu gece yarısından itibaren ülke genelinde olağanüstü hal uygulanacağını belirtti.
Ukrayna’daki çatışmaların ülkenin enerji ve finans güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çeken Orban, “Hükümet, bu gece yarısından itibaren askeri olağanüstü hal ilan etmek için anayasal hakkını kullanıyor. Koronavirüs salgını sırasında uygulamaya konulan olağanüstü hal gibi, bu da hükümetin derhal müdahale edip Macaristan ve Macar ailelerini mümkün olan tüm araçlarla korumasını mümkün kılacak” diye konuştu.
Orban, hükümetin acil durum kapsamındaki ilk önlemlerini yarın açıklayacağını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …