Lahey'in yeni tedbir kararına İsrail'den insanlık dışı yanıt!

Lahey’in yeni tedbir kararına İsrail’den insanlık dışı yanıt!

Uluslararası Adalet Divanı yargıcı Nawaf Salam, Güney Afrika’nın İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarının durdurulması yönündeki talebine ilişkin kararını açıkladı

Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail’in Refah saldırısıyla Filistinlilerin telafisi mümkün olmayacak şekilde zarara uğratıldığı gerekçesiyle UAD’dan İsrail’e karşı yeni tedbirler alınmasını talep etmişti. 

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail saldırısı altındaki Gazze’deki insani durumun giderek kötüleştiğini ve yeni tedbir kararlarına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İsrail, Gazze’nin Refah şehrindeki Filistin halkını tehlikeye atabilecek, onların fiziksel olarak katledilmesine yol açabilecek askeri saldırılarını ve diğer eylemlerini derhal durdurmalı.

İsrail, Gazze’de acilen ihtiyaç duyulan hizmetlerin ve insani yardımın engelsiz bir şekilde sağlanabilmesi için Refah sınır kapısını açık tutmalı.”

Lahey’deki mahkemenin kararına İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir şu insanlık dışı sözlerle karşılık verdi; “Lahey’deki mahkemenin kararına yanıt olarak Refah’taki operasyonumuzu genişletmeliyiz”.

Bir Cevap Yazın