kuzey kore den gizemli youtube yayini 01
kuzey kore den gizemli youtube yayini 01

Kuzey Kore’den gizemli YouTube yayını

Kuzey Kore Devlet Radyosu, YouTube kanalında, içerisinde bir takım anlaşılamayan sayıların tekrarlandığı bir video yayınladı ve yaklaşık 2 bin 500 kişi tarafından izlenmesinin ardından kısa sürede yayından kaldırdı.

Kuzey Kore devlet radyosu Pyongyang Broadcast Service’in Youtube’a yükleyip sildiği video Güney Kore medyasında gündem oldu.

Güney Kore’nin en yaygın gazetelerinden Chosun Ilbo, Pyongyang Broadcast Service’in YouTube kanalına yüklediği ve ardından sildiği ya da gizlediği videonun, dijital kodlar içerdiğini ve Kuzey Kore’nin yurt dışındaki ajanlarına yollanan ‘şifreli mesaj’ olduğunu iddia etti.

Gazetenin haberine göre yaklaşık bir buçuk dakikalık ‘0100011001-001’ isimli video bu sabah kanala yüklendi. Gizemli videoyu Kuzey Kore’nin yurt dışındaki ajanlarına yollanan ‘şifreli mesaj’ olarak değerlendiren gazeteciler, videodaki sunucu kadının video boyunca  ‘sayfa 564-23 numara’, ‘sayfa 479-19 numara’, ‘sayfa 694-20 numara’ şeklinde pek anlaşılmayan mesajlar okuduğuna dikkat çekti.

Haberde, videoda okunan sayfa numaralarının ‘sefer ajanları için Uzaktan Eğitim Üniversitesi’nin bilişim teknolojileri hakkındaki temel bilgileri tekrar etme görevi 719’ kitapçığının içeriğine atıf yapılmış olabileceği ileri sürüldü.

İddiaya göre Kuzey Kore, Pyongyang Broadcast Service’in ‘Soğuk Savaş’ döneminden bu yana sürekli bu tür yayınları yapmasına rağmen yurt dışındaki ajanlarına mesaj yollamak için ilk kez YouTube kanalı kullanıyor.

Aynı zamanda benzer içerikli, fakat farklı rakamların kullanıldığı bir mesaj daha Pyongyang Broadcast Service’in YouTube kanalının açıklama bölümünde yer alıyor. Mesajın ne zamandan beri kanalda yer aldığının bilinmediğini belirten haberde, bunun Pyongyang’ın bu tür mesajları ilk kez kullanmadığını ispat ettiği vurgulanıyor.

Güney Kore’nin resmi devlet ajansı Yonhap’ın aktardığı bilgilere göre şu anda kanalda bulunmayan ‘0100011001-001’ adlı video en az 2 bin 500 kişi tarafından izlendi.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …