Koronavirüs aşısının formül ve verilerine Siber saldırı
corona virus asisinin formul ve verilerine siber saldiri 01

Koronavirüs aşısının formül ve verilerine Siber saldırı

İngiltere Siber Güvenlik Merkezi, bir açıklama yaparak, Rus siber korsanların Corona virüsü tedavisi formülünü çalmak için saldırıda bulunduğunu duyurdu.

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında birçok ülkede aşı ve ilaç için çalışmalar devam ederken, İngiliz Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’nden önemli bir açıklama geldi.

İngiliz kurumun operasyon direktörü Paul Chichester, Rus siber korsanların Covid-19 aşısının ve salgınının tedavisinin formülünü çalmak için saldırıda bulunduğunu duyurdu

Yapılan açıklamada Rus istihbarat birimlerinin de bu saldırının bir parçası olduğu öne sürüldü ve saldırıların halen devam ettiği grubun aralarında spear, phishing (şifre avcılığı) ve kötü amaçlı yazılımların da bulunduğu birçok yöntem ve aracı kullandığı belirtildi.

Koronavirüs aşısının formül ve verilerine Siber saldırı

NCSC’den yapılan açıklamada “Korona virüsü salgınıyla ilgili istihbarat bilgilerine ulaşmak isteyen APT29 büyük ihtimalle korona virüsü aşısı için araştırma ve geliştirme yapan kuruluşları hedef almaya devam edeceğini bildirdi. İngiltere Siber Güvenlik Merkezi, akademik kurumların ve farmakoloji kurumlarının saldırı altında olduğunu açıkladı.