04:01 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Koalisyon Güçleri’nden IŞİD iddasi ile operasyon [VİDEOLU]

ABD Silahlı Kuvvetleri Merkez Komutanlığı Suriye’de IŞİD’in üst düzey bir liderine saldırı düzenlediğini iddia etti.

Saldırı 10 Şubat’ta Suriye kırsalında gerçekleşti. Pentagon’a göre İbrahim el-Kahtani, grubun üyelerini kurtarmak için hapishanelere saldırılar planlıyordu. İbrahim el-Kahtani’ye ait olduğu iddia edilen evde yapılan aramada el yapımı silahlar ve el yapımı patlayıcıların bulunduğu ifade edildi.

IŞİD’e yönelik düzenlendiği iddia edilen bu saldırı, Suriye Demokratik Güçleri ve Uluslararası Koalisyon Güçleri tarafından Suriye’nin Deyrezzor bölgesinde gerçekleşti. ABD destekli milisler evin etrafını sardıktan sonra içeride bulunanlara ateş açtı, içerde bulunanlarında  karşılık vermesi üzerine iki grup arasında çatışma yaşandığı kaydedildi.

Yaşanan çatışma sonrasında içeride bulunan 2 kişinin öldüğü iddia edilirken ABD destekli milis saflarında yaralanma veya ölümle ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Öte yandan ölenler içinde İbrahim el-Kahtani’nin olup olmadığı hakkında da net bir bilgi paylaşılmadı.

Terör Örgütü PKK/YPG’ye bağlı YAT grubu tarafından servis edilen videoda düzenlen saldırı anı, evde bulunan silah ve diğer mazlemler yer alıyor. PKK/YPG’nin daha öncede kurmaca videolar çekip sosyal medya hesapları üzerinden servis ettiği biliniyor. Videoda saldırıyı düzenleyenlerin eve ateş açma anında ve eve araç ile yaklaşma anındaki tavırları gerçek bir operasyondan ziyade kurmaca olabileceğini akıllara getirdi. PKK/YPG bu tür video ve haberler ile ABD başka olmak üzere diğer devletlerin desteğini alıyor. Öte yandan ABD ve desteklediği milislerin Suriye’de IŞİD bahanesi ile saldırılar düzenlediği haksız yere sivilleri tutukladığı hatta katlettiği biliniyor.

Kaynak: Mira Haber

DİĞER GELİŞMELER