kilicdaroglu nato ve ab ye baglilik sozu verdi 01
kilicdaroglu nato ve ab ye baglilik sozu verdi 01

Kılıçdaroğlu NATO ve AB’ye bağlılık sözü verdi!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde ‘Batı’nın Rusya’ya yaptırım uygulama kararlarına uyacağını’ açıkladı.
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Wall Street Journal’a açıklamalarda bulundu.
14 Mayıs seçimlerini kazanması halinde ‘Türkiye’yi NATO ve Batı’ya yaklaştıracağını’ söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye’nin NATOdaki kritik rolünü güçlendireceğini ve Avrupa Birliği’ne (AB) katılım hedefini canlandıracağını’ açıkladı.
Kılıçdaroğlu ayrıca, ‘demokratik dengeler açısından Türkiye’ye yeni bir nefes aldıracağını’ da sözlerine ekledi.
Kılıçdaroğlu, “İlk kez sandığa gidip oy kullanacak 5.3 milyon genç var ve özgürlük ve demokrasi istiyorlar. Bu gerçek bizim için, Türkiye için, üyesi olmaya çalıştığımız AB için, Batı medeniyeti için de çok önemli” açıklamasında bulundu.
Türkiye’nin Ukrayna krizindeki konumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde Türkiye’nin Rusya’daki Türk yatırımlarını sürdüreceğini, ancak ‘Batı’nın Rusya’ya yaptırım uygulama kararlarına uyacağını’ söyledi.
Kılıçdaroğlu, “Türkiye, Batı ittifakı ve NATO’nun bir üyesi ve Putin de bunu iyi biliyor. Türkiye, NATO’nun aldığı kararlara uymalı” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …

Steinmeir Erdoğan’la görüştü; Hamas’ı suçladı, İsrail’i akladı!

Beştepe’de gerçekleşen  Erdoğan – Steinmeier zirvesi sona erdi. Görüşmenin ardından liderler ortak basın açıklaması yaptı. …