Katil İsrail, Refah’ta iki aile evini bombaladı

İşgalci İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta iki eve düzenlediği hava saldırısında aralarında 16 çocuk ile 6 kadının bulunduğu 24 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi .

Katil İsrail ordusunun cumartesi akşamı Refah kentinin doğusuyla orta bölgelerinde iki ayrı eve düzenlediği hava saldırısında şehit sayısı 13’ten 24’e yükseldi.

Sağlık kaynakları, katledilenlerin 16’sının çocuk, 6’sının da kadın olduğuna dikkati çekerek, enkaz altında çok sayıda sivilin kaldığını aktardı.

Gazze’deki Sivil Savunma İdaresi’nden dün gece yapılan yazılı açıklamada, “İşgal devleti (İsrail) ordusu uçaklarının hava saldırısı düzenlediği Refah’ın doğusunda George Caddesi üzerinde Abdulal ailesine ait çok katlı bir binanın enkazında çok sayıda Filistinli şehit oldu.” ifadesi kullanılmıştı.

Sivil Savunma İdaresi’nden dün akşam yapılan bir başka açıklamada da, işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki bir binaya düzenlediği hava saldırısında çok sayıda Filistinli sivilin cenazesine ulaşıldığı belirtilmişti.

İşgalci İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670’i kadın olmak üzere 34 bin 97 Filistinli katledildi, 76 bin 980 kişi yaralandı.

Enkazlar altında halen binlerce cesedin olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İlginizi Çekebilir

İsrail: “Müzakere masasında Yahudi düşmanı Erdoğan da var!”

İsrailli Maliye Bakanı Smotrich, rehineleri kurtarmak için Hamas ile yürütülen müzakerelere Türkiye’nin de katıldığını iddia …

Şifa Hastanesi doktoru işgalci hapishanesinde şehit edildi

Gazze’de 7 Ekim’den beri binlerce yaralıya bakan, tehditlere rağmen hastaneden ayrılmayan Şifa Hastanesi Ortopedi Bölüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir