kabil de olu sayisi 90 a yukseldi 01
kabil de olu sayisi 90 a yukseldi 01

Kabil Havalimanı saldırısında ölü sayısı 170’e yükseldi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın bulunduğu bölgedeki saldırılarda ölü sayısının 170’e çıktığı belirtildi. Ölenlerden 13’ünün ABD askeri olduğu kaydedildi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de dün akşam saatlerinden itibaren patlamalar peş peşe geldi.

Saldırıları IŞİD’ın Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-K üstlendi.

 IŞİD-K örgütü hakkında bilinenler

Amerikan televizyonu CBS News’e konuşan Afgan yetkili, Kabil’deki bombalı saldırılarda ölenlerin sayısının 170’e çıktığını söyledi.

 

İsmi açıklanmayan Taliban yöneticisi, 28 Taliban üyesinin yaşamını yitirdiğini belirterek “Biz, Amerikalılardan daha fazla insan kaybettik” dedi.

BIDEN İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin, “saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını” söyleyerek intikam almaya yemin etmişti. Biden, “Saldırı IŞİD/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır” ifadesini kullanmıştı. Son haftalarda IŞİD/Horasan’ın Kabil’deki havalimanına saldıracağına ilişkin istihbarat aldıklarını belirten Biden, bu nedenle de Afganistan’daki misyonlarını 31 Ağustos’a kadar bitirmekte kararlı olduklarını söylemişti.

İlginizi Çekebilir

Doha’da CIA ile kritik görüşme!

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William (Bill) Burns, Gazze’de ateşkes ve esir takası mutabakatı …

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …