12:48 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

İsveç Başbakanı’ndan Jomshof’a Türkiye tepkisi!

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Richard Jomshof’un geçen hafta yaptığı açıklamaya tepki göstererek, “Jomshof’un sözleri, İsveç’in Türkiye ile anlaşma şansını ciddi şekilde zedeleyen çok kötü bir açıklamaydı” dedi.

İsveç’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maketinin terör örgütü PKK/YPG sempatizanları tarafından asılmasıyla başlayan, ardından da Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakmasıyla zirveye çıkan krizde karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İsveç Demokrat Partisi milletvekili olan Adalet Komitesi Başkanı Richard Jomshof, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Kur’an-ı Kerim yakılma olaylarına aşırı tepki gösterdiğini belirterek, “Üzülürlerse 100 tane daha yakabilirsiniz” demişti.

Jomshof’un sözlerine tepki gösteren ve iki ülke arasındaki tansiyonun düşürülmesi için açıklamalar yapan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, iç kamuoyuna verdiği mesajda, tartışma çıkarma zamanı olmadığını belirterek, tarafları İsveç’in içinde bulunduğu durumun sorumluluğunu üstlenmeye çağırdı.

Kristersson, “Jomshof’un sözleri, İsveç’in Türkiye ile anlaşma şansını ciddi şekilde zedeleyen çok kötü bir açıklamaydı” dedi.

Kristersson ayrıca, Türkiye’nin seçim atmosferi içinde olduğunu kaydederek, söz konusu sorunların seçimlerden sonra kendi kendine çözülmesini umduğunu belirtti.

DİĞER GELİŞMELER