ingiltere-saglik-bakanligi-israil-bayragi-asti-personel-karsi-cikti-01

İsrail’i silahlandıran İngiltere’de sesler yükseliyor

İngiltere’de aralarında eski Yüksek Mahkeme yargıçlarının da yer aldığı 600 kişinin imzaladığı mektupta, İngiltere’nin İsrail’i silahlandırarak uluslararası yasaları ihlal ettiği ilan edildi. 

 Başbakanı Rishi Sunak’a çarşamba günü gönderilen mektupta, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail aleyhine açtığı soykırım davası hatırlatıldı. 

UAD, ocakta yaymladığı açıklamada, İsrail’in Soykırım Sözleşmesi çerçevesindeki yükümlülüklerinin bazılarını ihlal ettiğine ilişkin ihtiyati tedbir kararı alındığı belirtilmişti. Tel Aviv yönetimiyse mahkemenin kararına tepki göstermişti.

Eski Yüksek Mahkeme Başkanı Lady Hale’ın da imzaladığı mektupta, UAD’nin kararının bir uyarı niteliğinde olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: 

UAD’nin Gazze’de makul bir soykırım riski bulunduğu sonucuna varması, gönderilen silahların bu amaca yönelik kullanılabileceğine, dolayısıyla silah tedarikinin askıya alınmasının ‘caydırıcı’ ve/veya ‘soykırımı önleyici’ bir tedbir olacağına dair hükümete verilen bir uyarı niteliği taşıyor.

Mektupta, İsrail’e silah satışlarının sürdürülmesinin ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) maddi desteğin durdurulmasının “uluslararası yasaları ihlal ettiği” belirtildi. 

İlginizi Çekebilir

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …

Soykırıma ses etmeyen İngiltere, Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacakmış

İngiltere 3 Mayıs 2024 tarihinde Batı Şeria’daki Filistinlilere şiddet uyguladıkları gerekçesiyle aşırılık yanlısı Yahudi gruplara …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir