israil de protestocular netanyahu nin esini kuaforde basti 01
israil de protestocular netanyahu nin esini kuaforde basti 01

İsrail’de “Sivil itaatsizlik günü”; protestocular otoyolu kapattı

İsrail’de Binyamin Netanyahu hükümetinin yargının yetkilerini kısıtlayan yasal düzenlemelerine karşı “sivil itaatsizlik günü” kapsamında, ülke genelinde kitlesel protestolar başladı.

Tel Aviv’de göstericiler otoyolu trafiğe kapattı 

İsrail’de on binlerce kişi, Netanyahu hükümeti tarafından önerilen yargı reformunu protesto etmek için yine sokaktaydı. 

Başta başkent Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde yapılan gösterilere katılım giderek artarken, son yapılan anketlerde ise İsraillilerin yüzde 66’sının söz konusu reform planına karşı çıktığı belirtildi.

Bugün yapılan gösterilerde de geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi emniyet güçleri ile eylemciler karşı karşıya geldi. Şehir merkezindeki otoyolu çift yönlü trafiğe kapatan kalabalığa polis müdahale etti. Birçok kişi gözaltına alındı. 

Havaalanına giden yolları kapattılar

Özellikle göstericilerin Tel Aviv Havaalanına giden yolları kapatması sonucu ise Roma’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanan Netanyahu’nun, Kudüs’ten Tel Aviv’e helikopterle geçmek zorunda kaldığı aktarıldı. 

İlginizi Çekebilir

UNRWA, Cibaliye Mülteci Kampı’na yardım ulaştırdı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye …

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …