58911
58911

İsrail’de düzenlenen iki saldırıyı IŞİD üstlendi

Son 6 günde İsrail'de Yahudi yerleşimcileri ve İsrail polislerini hedef alan iki ayrı saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Son 6 günde İsrail'de Yahudi yerleşimcileri ve İsrail polislerini hedef alan iki ayrı saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

22 Mart'ta Birussebi (Beersheba) ve 27 Mart'ta Hadira'da düzenlenen saldırılarda toplamda 6 İsrail polisi ve Yahudi yerleşimci ölmüş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

İsrail makamları, saldırılar sonrasında faillerin "IŞİD sempatisi ile bilinen" kişiler olduklarını ve "geçmişte IŞİD'e katılmaya çalıştıkları için hapis yattıklarını" açıklamıştı.

Dün örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden yapılan açıklamada, söz konusu iki saldırının sorumluluğu üstlenildi.

IŞİD, "saldırılarda 6 Yahudinin öldürüldüğünü" belirtirken, öte yandan, Hadira'daki saldırıyı gerçekleştiren Filistinlilerin IŞİD'e biat ettikleri bir video da sosyal medyada yayınlandı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise, IŞİD'e karşı gerekli adımların atılacağı açıklamasında bulundu.

L’ revendique les attaques de et

— Wassim Nasr (@SimNasr)

Söz konusu saldırılar IŞİD'in İsrail'de uzun süre sonra düzenlediği ilk saldırılar olarak kayda geçti.

IŞİD son olarak 2017 yılının Haziran ayında sorumluluğunu üstlenmiş, bu saldırıların IŞİD'in İsrail'deki ilk saldırıları olduğu belirtilmişti.

Hamas ise saldırganların IŞİD mensubu olmadığını ileri sürmüştü.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …