israil hizbullah a ait bir siha dusurdu 01
israil hizbullah a ait bir siha dusurdu 01

İsrail, Hizbullah’a ait bir SİHA düşürdü

Tel Aviv/ Şarku’l Avsat

İsrail ordusu, Lübnan’dan gönderilen ve Hizbullah’a ait olduğu belirlenen bir silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdüğünü duyurdu. Açıklama, İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adrai tarafından Twitter üzerinden yapıldı.

Adrai, “İsrail ordusu, ülkemizin egemenliğini ihlal eden her türlü girişimi engellemek için çalışmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

İsrail, benzer bir olaydan iki gün sonra, geçtiğimiz cuma günü Lübnan’dan açılan roket atışlarına yanıt olarak Lübnan’ı bombalamıştı.

İsrail ve Hizbullah arasında 2006 yılında gerçekleşen çatışmalarda Lübnan’da çoğu sivil bin 200’den fazla kişi, İsrail tarafında da yine ağırlıklı olarak sivillerden 160’tan fazla kişi yaşamını yitirmişti.

İsrail ve Lübnan kağıt üzerinde halen savaş halinde. Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) iki ülke arasında tampon bir güç oluşturmak için Güney Lübnan’da konuşlanmış durumda.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …