isid in suriye nin guneyindeki faaliyetleri 03
isid in suriye nin guneyindeki faaliyetleri 03

IŞİD Suriye’nin Güneyindeki 34 Saldırının Sorumluluğunu Üstlendi

El-Naba gazetesine göre IŞİD, geçen yılın 7 ayında Der’a, Kuneytra vilayetlerinde yaptığı saldırıların sorumluğunu üstlendi.

Süveyde’de düzenlenen 34 saldırının sorumluluğunu üstlenen militanların genel hedefleri arasında ordu mensupları, arabulucular, Baas Partisi yetkilileri ve Suriye istihbaratı muhbirleri bulunuyor.

Der’a ve Kuneytra’da yapılan saldırıların sorumluluğunu prensip olarak üstlenmekten çekinen IŞİD’in kendi yayın organında olayı üstlenmesi bölgedeki planlarının değiştiğini gösteriyor.

Bu ay Der’a’da Suriye ordusuna yönelik saldırılar artmıştı. Son haftalarda yapılan Suriye özel kuvvetlerine ait bir devriye aracının havaya uçurulup, 2 subayın öldürüldüğü ve bir çok subayın yaralandığı olay hafızlardaki yerini koruyor. Ancak bu olaylar IŞİD’ e işaret etse de örgütün resmi kaynakları henüz olayı üstlenen bir bildiri yayınlamadı.

Süveyde vilayetinin  Nimr-Al-Alia yolunda Dürzi dinine mensup iki yerel sakin başından vurularak öldürüldü. Saldırı yine IŞİD’i işaret etse de 2018’den beri IŞİD bu bölgede yapılan  herhangi bir saldırıyı resmi olarak üstlenmiş değil..

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …