isid kabil deki saldiriyi ustlendi 01
isid kabil deki saldiriyi ustlendi 01

IŞİD Kabil’deki otel saldırısını üstlendi [VİDEOLU]

IŞID dün Kabil’de Çinlilerinde içinde bulunduğu otele düzenlenen saldırının sorumluluğunu yaptığı paylaşım ile üstlendi.

Saldırıyı düzenleyenlerin ifadesinde, olayın iki kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor. Birinci kattaki ziyaretçiler için kabul salonunu ve Çinlilerin toplandığı odayı mayınlayıp, havaya uçurdular. Bunun üzerine saldırıyı düzenleyenlerden biri gelen güvenlik güçlerini pusuya düşürdü, ikincisi ise odaların kapılarını havaya uçurarak orada bulunanları hedef aldı.

IŞİD’e göre saldırıda 30’dan fazla Çinli ve Taliban mensubu öldü ve yaralandı.

Ayrıca IŞID, otele saldıran ve muhtemelen birinin Uygur olduğu 2 IŞID üyesinin yemin videosunu yayınladı. Bu saldırı, Çin’in mazlum Uygurları arasında güçlü bir propaganda işlevi görebileceği düşünülüyor.

Taliban sözcüsü 3 saldırgan olduğunu ve yabancılardan hiçbirinin ölmediğini söyledi. Yerel kaynaklara göre, hem Taliban arasında hem de Çin vatandaşları arasında ölenler ve yaralananlar oldu, ancak her iki taraf da sayıları hakkında açıklama yapmayı reddetti.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …

Komşu ülkelere IŞİD suçlaması

Afganistan İslam Emirliği, Afganistan’daki IŞİD saldırılarının artmasıyla birlikte, Pakistan, İran ve Tacikistan’ı IŞİD’e destek vermekle …