isgalci rusya ne antlasma ne ateskes taniyor 01
isgalci rusya ne antlasma ne ateskes taniyor 01

İşgalci Rusya ne antlaşma, ne ateşkes tanıyor!

Tüm antlaşmalara, ateşkeslere rağmen sivil yerleşim yerleri İşgalci Rusya ve eli kanlı Rejim tarafından şiddetli şekilde bombalanıyor.

İşgalci Rusya milisleri İdlib kırsalına bağlı “Kefer Avid” beldesini top ve roket atışları ile hedef aldı.

Yerel kaynaklar, yoğun şekilde bombalanan Kefer Avid beldesinde can kaybının yaşanmadığını, sivil halkın ev ve işyerlerinde maddi hasar meydana geldiğini aktardı.

Öte yandan devam eden ihlaller silsilesinde, Curin kampı ve Cubbul-Ahmar bölgesinde konuşlu bulunan işgalci Rusya milisleri, kuzey Lazkiye kırsalına bağlı Kıbeyne ve Ekrad Dağı mihverlerini top, havan ve ağır otomatik silahlarla hedef aldığı bildirildi.

Ne Olmuştu

Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçileri terörist grupların İdlib’e saldırılarında 1800’den fazla sivil can verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da yeni bir mutabakat sağladı.

Ateşkes, 6 Mart’ta yürürlüğe girdi. Rejim ve destekçilerinin ihlalleri ve savaş suçları tüm antlaşmalara rağmen devam ediyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Hamas ateşkes teklifini kabul etti, İsrail’in saldırıları sürüyor!

İşgalin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısının 213’üncü gününde , dün gece Refah’ın doğusundaki bölgelerde 11 eve …

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …