iran dan abd ye suleymani gondermesi kesinlikle vuracagiz 01
iran dan abd ye suleymani gondermesi kesinlikle vuracagiz 01

İran’dan ABD’ye Süleymani göndermesi: Kesinlikle vuracağız

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’den ABD’ye Kasım Süleymani cinayetiyle ilgili göndermede bulunarak,Onlar (ABD’liler), evinizde misafirlerinizi öldürdüler ve bu cinayeti açık bir şekilde itiraf ettiler.

Bu küçük bir mesele değildir. İran bu konuyu hiçbir zaman unutmayacak ve bunun karşılığında ABD’lileri kesinlikle vuracaktır.’ ifadelerini kullandı.

Hamaney’in ofisinden yapılan açıklamaya göre, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ilk yurt dışı ziyareti kapsamında geldiği Tahran’da İran Lideri ile görüştü.

Hamaney, Irak Meclisi’nin “ABD askerlerinin çıkarılması kararını” hatırlattı

ABD için Irak’ta Başbakan’ın kim olduğunun önemli olmadığını ve Saddam Hüseyin’in devrilmesi sonrası ilk yıllardaki Paul Bremer hükümeti gibi bir yönetimin bu ülkede hakim olmasını istediğini iddia eden Hamaney, şöyle devam etti:

“İran, Irak ile ABD arasındaki ilişkilere karışmıyor ancak Iraklı dostlarından ABD’yi tanımalarını bekliyor. ABD, bulunduğu her ülkede fesad, kötülük ve yıkım nedenidir. ABD askerlerinin çıkarılmasıyla ilgili Irak Meclisi, hükümeti ve halkının aldığı kararın takipçisi olunmalıdır. Onların varlığı güvenliğin olmamasının nedenidir. ABD yönetimi İran ile Irak arasındaki ilişkilerin gelişmesine karşıdır. Fakat hiçbir şekilde ABD’den korkulmamalıdır, çünkü hiçbir şey yapamazlar.” şeklinde komnuştu.

Onlar evinizde misafirlerinizi (Süleymani) öldürdüler

İranlı Kasım Süleymani’nin öldürülmesine değinen Hamaney, Kazımi’ye şunları iletti:

“Onlar (ABD’liler), evinizde misafirlerinizi öldürdüler ve bu cinayeti açık bir şekilde itiraf ettiler. Bu küçük bir mesele değildir. İran bu konuyu hiçbir zaman unutmayacak ve bunun karşılığında ABD’lileri kesinlikle vuracaktır.”

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşen Kazımi’nin, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ve diğer yetkililerle de bir araya geleceği iddia ediliyor.

Kazımi’ye, Tahran ziyaretinde Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Petrol Bakanı İhsan Abdulcabbar, Elektrik Bakanı Macid Mehdi Ali, Maliye Bakanı Ali Allavi, Savunma Bakanı Cuma İnad, Sağlık Bakanı Hasan Temimi ve Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci eşlik ediyor.

Irak Başbakanı’nın ilk yurt dışı ziyaretini dün Suudi Arabistan’a yapması planlanıyordu. Ancak bu ziyaretin Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in hastaneye kaldırılması nedeniyle ertelendiği duyurulmuştu.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …