iran suriye de yeni bir milis birligi daha kuruyor 01
iran suriye de yeni bir milis birligi daha kuruyor 01

İran Suriye’de yeni bir milis birliği daha kuruyor

Aynul-Furat sitesi konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Grup iki ay önce “Hac İsa Dahkan” adlı İran bir milis tarafından teşkil olundu. Grubun yaklaşık 175 üyesi bulunmakta. Üyelerin çoğunluğu Afgan ve İran uyruklu. Bunun dışında 20 Lübnan uyruklu ve Humus kırsalından üyeler bulunmakta.

Site devamla, üyelerin aylık 250 bin Suriye lirası maaş aldıklarını; kaleşnikof, PKC, 12.7 mm. silahlarla donatıldıklarını; üye adının bulunduğu yeşil renkli bir güvenlik kartı taşıdıklarını ve kartın bir yüzünde “dostlar” yazdığı ve İran bayrağı bulunduğu, diğer yüzünde ise eski Kudüs Tugayı komutanı Kasım Süleymani’nin resminin bulunduğu bilgilerini aktarıyor.

Milis gruba bağlı ilk birliğin güneydoğu Rakka kırsalına bağlı “Madan” beldesine giderek Humus kırsalından “Ebu Ammar” adlı kişi komutasında 35 kişilik bir birlik ile kontrol noktası kurduklarına değindi.

İran, mezhebini yaymak, Suriyelileri saflarına katmak ve bölgede uzun vadeli bir nüfuz elde etmek için Suriye’de onlarca milis grubu kurmuş bulunmakta.

İlginizi Çekebilir

Ffxdd

Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

İşgal ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden, sınırdaki Metulla’da askeri bir bölgeye dün gerçekleştirdiği dron saldırısında iki …

Img 20240507 071101

İsrail ateşkes değil, kan istiyor!

Hamas’ın ateşkes açıklamasının ardından Refah’a peş peşe düzenlenen terör saldırıları, İsrail’in uzlaşma değil kan dökmek …