46893
46893

İran: Libya’da Türkiye ile bakış açımız ortak

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Libya’da Türkiye ile ortak bir bakış açısına sahip olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde buluştu.

Toplantıda Suriye ve Libya’daki gelişmeler masaya yatırıldı.

Görüşme sonrası iki bakan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İran’ın istikrarını önemsediklerini dillendiren Çavuşoğlu “Dolayısıyla biz her zaman söylüyoruz. İran’a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif ise, Türkiye ile İran’ın bölgede barıştan yana olduğunu söylerken, “Afganistan ve Yemen ile ilgili konuştuk. Yemen’deki savaşın biran önce bitmesi gerektiğini vurguladık. Türkiye Yemen’de şiddetten uzak bir yöntemle sorunun çözümünden yana. Biz ve Türkiye her zaman Yemen’de kalıcı bir barıştan yanayız. Libya’da da aynı şeklide. Libya’da ortak bakış açılarına sahibiz.” diye konuştu.

İran, Suriye’deki savaşta Beşar Esed rejimine destek oluyor. İran destekli Şii milis güçlerin ülkede birçok savaş suçuna imza attığı, aynı zamanda İdlib’de Türk askerlerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

İran’ın Libya’da ise bilinen bir etkinliği bulunmuyor.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …