13:35 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

İran kız öğrencilerin zehirlenmesini araştırıyor!

İran’daki okullarda zehirlenme vakaları her geçen gün daha artıyor. Son olarak 400 öğrenci daha zehirlendi. İran hükümeti İçişleri Bakanını özel olarak konuyu araştırması için görevlendirdi.

İran okullarındaki zehirlenme vakaları ilginç bir hal almaya başladı. 

İran’ın çeşitli şehirlerindeki okullarda yaklaşık 3 aydır görülen toplu zehirlenme vakalarıyla ilgili araştırmalar sürerken Erdebil eyaletinde 400’den fazla öğrencinin daha zehirlendiği bildirildi.

“Asriran” internet sitenin haberine göre, Erdebil Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Ali Muhammediyan dün eyaletteki 11 okulda 400’den fazla kız öğrencinin zehirlendiğini belirtti.

Muhammediyan, 302 öğrencinin birkaç saat içinde ilk tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, 100 öğrencinin ise müşahede altında tutulduğunu aktardı.

Öğrencilerin durumlarının iyi olduğunu kaydeden Muhammediyan, gerekli müdahalenin yanı sıra tetkiklerin de yapıldığını ve detaylı bilginin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

İÇİŞLERİ BAKANI GÖREVLENDİRİLDİ

İran’da 30 Kasım 2022’den bu yana okullardaki toplu zehirlenme vakaları dikkati çekiyor. Kum, Loristan, Tahran, Erdebil, Kirmanşah, Simnan, Mazenderan, Çaharmahal ve Bahtiyari, Elborz ve Rezevi Horasan eyaletlerinde 3 ayda yaklaşık 2 bin öğrencinin zehirlendiği tahmin ediliyor.

Tahran’da dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında şüpheli zehirlenme olaylarını araştırmak üzere İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi görevlendirildiği bildirilmişti.

Meclis Eğitim, Araştırma ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Alirıza Monadi Sefidan ise, “Yapılan takip ve test sonuçlarına göre, okullarda kullanılan zehirde N2 (diazot) gazının bulunduğu tespit edildi.” açıklamasında bulunmuştu.

DİĞER GELİŞMELER