irak ta isid ile catismalarda 1 fransiz askeri oldu 1 i esir 02
irak ta isid ile catismalarda 1 fransiz askeri oldu 1 i esir 02

Irak’ta IŞİD ile çatışmalarda 1 Fransız askeri öldü, 1’i esir

Irak’ta, Selahaddin vilayetinde IŞİD militanlarına karşı saldırıda, Fransız Silahlı Kuvvetlerinden 1 asker öldürüldü. 4 askeri de yaralandı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, 10 numaralı paraşütçü birliğine bağlı Fransız asker Nicolas Mazier’nin Iraklı bir askeri birliğe destek amacıyla katıldığı operasyonda vurularak öldürüldüğü kaydedildi.

 

Bölgeden gelen haberlere göre güvenlik güçleri, tasfiye edilen IŞİD militanlarının sayısına ilişkin veri toplamak amacıyla hava saldırısının yapıldığı yerin yakınına indi.

Ancak baskından sağ kurtulan IŞİD militanları, uluslararası koalisyon birliklerine ateş açtı ve 1 Fransız askerini öldürdü 4’ünü de yaraladı.

1 Fransız askeri de kayıp

Irak hükümetinin güvenlik güçlerinden üst düzey bir kaynak, Selahaddin vilayetindeki çatışmalarda bir Fransız askerinin kaybolduğu bilgiyi doğruladı.  IŞİD tarafından ele geçirilmiş olma ihtimalinin de yüksek olduğu belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Irak’ta görev yapan Fransız askerlerinin cesaretini takdir ettiğini de ekledi.

Bu, Ağustos 2023’te Irak’ta ölen üçüncü Fransız askeri. Daha önce ölen askerlerin askeri tatbikatlar ve kazalar sırasında öldüğü bildirilmişti.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi İsrail’den Suudi Arabistan’a “iyi komşuluk” teşekkürü
Sonraki Batı Şeria’da çıkan çatışmada 1 Filistinli hayatını kaybetti