kanun teklifi feto talimatiyla hazirlandi 01
kanun teklifi feto talimatiyla hazirlandi 01

İlker Başbuğ’un ifadesi ortaya çıktı: Kanun teklifi FETÖ talimatıyla hazırlandı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle başlatılan soruşturmada verdiği ifade ortaya çıktı.

Başbuğ ifadesinde, 2009’da muvazzaf askerlere sivil mahkemelerde yargılama yolunu açan teklifin FETÖ talimatı ile hazırlandığını söyledi.

Başbuğ ifadesinde; bir kez daha 2009’da askerlere sivil mahkemelerde yargılama yolunu açan kanun teklifinin FETÖ talimatı ile hazırlandığını açıkladı. Ancak Meclis’i ve yasa teklifinde imzası bulanan vekilleri hedef almadığını savundu. Konunun muhatabının dönemin Adalet Bakanlığı yetkilileri olduğunu iddia etti.

Ne olmuştu?

FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkması için 26 Haziran 2009’daki bir yasayı gündeme getiren Başbuğ, hükümet tarafından eleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP vekillere “Parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız” çağrısında bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …