İki Arap ülkesi, İran saldırısını ABD’ye sızdırmış

İran’ın, İsrail’e düzenlediği misilleme saldırısı öncesinde Suudi Arabistan ve BAE’nin ABD’ye saldırıyla ilgili istihbarat bilgileri sızdırdığı ortaya çıktı.

 İran’ın, İsrail’in suikastlarına misilleme olarak İsrail’e başlattığı hava saldırısının yankıları tüm dünyada sürerken çarpıcı bir bilgi ortaya atıldı.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar

SUUDİ ARABİSTAN VE BAE’NİN, ABD’YE BİLGİ SIZDIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

ABD merkezli Wall Street Journal’a (WSJ) konuşan Mısır ve Suudi Arabistanlı kaynaklar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), İran’ın İsrail’e düzenleyeceği misilleme saldırısına ilişkin istihbarat bilgilerini saldırıdan önce ABD’ye ilettiğini söyledi.

Öte yandan İran, saldırıdan iki gün önce, hava sahalarını korumak amacıyla Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerindeki muhataplarını İsrail’e yönelik planlanan saldırı konusunda bilgilendirmişti.

ABD Başkanı Joe Biden ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman

İSTİHBARAT BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAK KONUSUNDA GİZLİCE ANLAŞMIŞLAR

Wall Street Journal’a konuşan Mısır ve Suudi Arabistan’daki kaynaklar, birçok Arap hükümeti ABD ile yapılan görüşmelerin ardından Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri saldırıyla ilgili istihbarat paylaşma konusunda gizlice anlaştıklarını belirtti.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar

ÜRDÜN HAVA SAHASINI ABD’YE AÇMIŞTI

Ayrıca İran’ın bilgilendirdiği ülkeler arasında yer alan Ürdün ise hava sahasının ABD ve savunmada yer alan diğer ülkeler tarafından kullanılmasına izin vermişti.

Bununla birlikte Ürdün, İran füzelerinin ve insansız hava araçlarının önlenmesine yardımcı olmak için kendi uçağını kullanmıştı.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın