DKRAU 1656821109 1268 1
DKRAU 1656821109 1268 1

İbrahim Kalın Graham ile ‘F-16’ meselesini görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’li Senatör Lindsay Graham ile bir araya geldi. Mabeyn Köşkü’nde gerçekleştirilen görüşmede Ukrayna- Rusya Savaşı, Karadeniz tahıl sevkiyatı, Suriye, Ege- Akdeniz ve F-16 konusu ele alındı.

NATO Zirvesi ve kabul edilen Yeni Stratejik Konsept değerlendirildi. Zirve marjında iki ülke liderinin olumlu bir havada gerçekleştirdikleri görüşmeden duyulan memnuniyet dile getirildi.

F-16 KONUSUNDA İLERLEME SAĞLANMASI İKİ ÜLKENİN ÇIKARLARINA HİZMET EDİYOR

Türkiye- ABD ilişkilerinin karşılıklı saygı ve anlayış temelinde, ortak ve stratejik çıkarların esas alındığı bir zeminde ilerlemesi gerektiği ifade edildi. Savunma sanayii alanında iş birliğinin ve F- 16 konusunda ilerleme sağlanmasının iki ülkenin çıkarlarına hizmet edeceği belirtildi.

Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı için güvenli bir koridorun oluşturulması hususunda Türkiye’nin çabalarının takdirle karşılandığı ifade edildi. Bu sevkiyatın başarıyla gerçekleşmesinin küresel gıda güvenliği açısından stratejik önem taşıdığına dikkat çekildi.

İlginizi Çekebilir

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

Cami imamı silahlı saldırıda öldürüldü

Hatay’da bir imam, sabah namazı için camiye gittiği sırada husumetli komşusu tarafından öldürüldü. Cinayet zanlısı …