hulusi akar rus mevkidasi ile ukrayna tahilinin limanlardan cikarilmasini gorustu 01
hulusi akar rus mevkidasi ile ukrayna tahilinin limanlardan cikarilmasini gorustu 01

Hulusi Akar Rus mevkidaşı ile Ukrayna tahılının limanlardan çıkarılmasını görüştü

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile Suriye ve Ukrayna’daki durumu ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri belirtildi. Telefon görüşmesinde Ukrayna tahılının limanlardan çıkarılması sorununun da ele alındığı kaydedildi.
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Şoygu ile Türk mevkidaşı Hulusi Akar’ın Türkiye tarafının girişimi ile telefonda görüştükleri belirtildi. Telefon görüşmesi esnasında Suriye ve Ukrayna’daki durum ele alındığı kaydedildi.
Savunma Bakanlığı açıklamasında, “Savunma Bakanları, Ukrayna topraklarından tahılın çıkarılması sorununun çözümü ile ilgili olarak Karadeniz’de gemilerin hareketlerinin güvenli hâle getirilmesi konusunu ele aldılar” denildi.
Rusya Savunma Bakanlığı’na göre görüşmede ayrıca, bölgede uzun süreli istikrarın sağlanması adına tarafların Suriye’de yakın işbirliğini sürdürmesinin önemi vurgulandı. Açıklamada, “Bu konulardaki Rusya-Türkiye temasları devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.