hong kong da sokaklar yine karisti 01
hong kong da sokaklar yine karisti 01

Hong Kong’da sokaklar yine karıştı

Hong Kong’da sokaklar bir kez daha karıştı. Çin yönetimi tarafından talep edilen ve Hong Kong’ta kabul edilen yeni güvenlik yasasını ve seçimlerin ertelenmesini protesto eden yüzlerce kişi sokağa indi.

Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Hong Kong yöneticisi Carrie Lam, 6 Eylül’de yapılması gereken seçimleri Covid-19 salgınını gerekçe göstererek 1 yıl süreyle ertelemişti.

İptal kararının ardından, yapılacak seçimde şehir konseyinde çoğunluğu elde etmeyi uman seçim taraftarı muhalefetin tepkisini çekti. Konsey üyelerinin yarısı bu seçimle belirlenirken diğer yarısı Pekin yönetimine destek veren kişilerden seçilerek atanıyor.

Ertelenen seçimler Hong Kong’ta tartışmalı yeni güvenlik yasasının kabul edilmesinden sonra yapılan ilk seçimler olacaktı. İtirazlara rağmen Hong Kong’lu yöneticiler kararın arkasında siyasi bir neden olmadığını salgın nedeniyle bu kararın alındığını savunuyorlar.

Göstericiler yeni güvenlik yasasınca yasaklanan “Hong-Kong’u özgürleştir” sloganları attılar. Polis gün boyu süren gösterilerde en az 90 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ülkede geçtiğimiz yaz başlayan protestolar yeni güvenlik yasası ve Covid-19 salgını nedeniyle etkisini kaybetmişti.

Hong Kong’ta bugüne kadar 4 bin 800 civarında koronavirüs vakası tespit edildi.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …