hollanda da irkci lider wilders azinlik gruba hakaretten suclu bulundu 01
hollanda da irkci lider wilders azinlik gruba hakaretten suclu bulundu 01

Hollanda’da ırkçı lider Wilders, azınlık gruba hakaretten suçlu bulundu

Irkçı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’i “azınlık gruba hakaret etmekten” suçlu bulundu

Mahkemeden yapılan açıklamaya göre Mart 2014’te Faslılar hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 6 yıldır yargılanan aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’in “bir gruba hakaret” nedeniyle suçlu bulunduğu ancak 4 yıl önce alt mahkeme tarafından verilen kararda belirtilen “ayrımcılığa teşvik” ve savcının taleplerinden biri olan “nefret söylemi” suçlarından beraat ettiği belirtildi.

PVV liderine karşı yargı süreci, 19 Mart 2014 tarihinde düzenlenen yerel seçimler sırasında yaptığı açıklamalardan sonra başlamıştı.

Wilders, seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda parti üyelerine, “Bu şehirde ve Hollanda’da çok mu, az mı Faslı istiyorsunuz?” sorusunu sormuş, ardından aldığı “Az, az” cevabı üzerine, “Gereğini yaparız” açıklamasında bulunmuştu.

Toplumda büyük tepkiye yol açan bu sözlerden sonra aralarında Faslı sivil toplum örgütleri ve Hollandalı bazı belediyelerle kurumların da olduğu geniş bir kesim tarafından Wilders aleyhine savcılığa 6 bin 400 civarında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sözkonusu davanın tarafları olan Wilders ve Hollanda Savcılığı alınan kararı yüksek mahkemeye taşıdı.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …