hintli general turkiye ye karsi ege denizi ne savas gemisi gonderelim 01
hintli general turkiye ye karsi ege denizi ne savas gemisi gonderelim 01

Hintli general: Türkiye ve Pakistan ortak düşmanımız!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye yakın isimlerden biri olan emekli general Gagandeep Bakshi, Yunanistan ve Hindistan’ın Ege Denizi’nde tatbikat yapabileceğini söyleyerek, Hint donanmasının bir an önce Ege Denizi’ne gönderilmesi gerektiğini savundu.

Son haftalarda Türkiye-Pakistan ilişkilerini sıklıkla gündeme getiren Yunan medyası, bugün hayli sıra dışı bir röportaja da yer verdi.

Yunan Pentapostagma gazetesine konuşan emekli Hintli general Gagandeep Bakshi, Yunanistan ve Hindistan’ın Ege Denizi’nde birlikte tatbikat yapabileceğini söyledi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye yakın isimlerden olan Bakshi, Türkiye’yi suçlayıp Hint donanmasının bir an önce Ege Denizi’ne gönderilmesi gerektiğini savundu.

“DONANMAMIZ HEMEN EGE’YE GELMELİ”

Gazetenin “Son yıllarda hem Ege’de hem de Doğu Akdeniz’de Türk gemileri ile tatbikat yapan Pakistan gemilerini gördük. Yunan ve Hint donanmaları arasında ortak tatbikatlar görebilir miyiz?” sorusuna, “Elbette. Yunan ve Hint donanmaları arasındaki tatbikatlar hemen başlamalı. Hindistan donanması çok güçlü. Amerikan, Japon ve Avustralya donanmalarıyla tatbikatlar yapıyoruz. Yunanistan’ın da güçlü bir donanması var. Hint Donanması hemen Ege’ye gelmeli” cevabını verdi.

 

“TÜRKİYE VE PAKİSTAN ORTAK DÜŞMANIMIZ”

Yunanistan ile Hindistan’ın tarih boyunca sağlam bağlarının olduğunu belirten emekli general, “Günümüzde iki ortak düşmanımız var, Türkiye ve Pakistan. İstihbarat alanında olduğu kadar savunma alanında da birlikte çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ANKARA BİZE MEYDAN OKUYAMAZ”

Türkiye’nin kardeşi Pakistan ile ortak hareket etmesini kendisine yediremeyen Hintli general, Türkiye’nin bölgeyi istikrarsızlaştırdığını, “Ankara, Hindistan ve Yunanistan’a meydan okuyamaz. Bu konuda netiz” dedi.

“ANKARA AVRUPA’YI FETHETMEK İSTİYOR”

Çin, Türkiye ve Pakistan’ın işbirliği içinde olduğunu öne süren Bakshi, Türkiye’nin göçmenleri koz olarak kullandığını söyleyerek, Ankara’nın nihai amacının Avrupa’yı fethetmek olduğunu iddia etti.

 

İlginizi Çekebilir

Değişim rüzgarı onuda çarptı: Görevi bırakıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, görevini bırakacağını “Siyasetten tamamen çekilme diye bir düşüncem yok. …

Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayatını kaybetti

Ankara’da motosikletle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed A. Fettah …