hindistan kabil hukumetine bugday hibe etti 01
hindistan kabil hukumetine bugday hibe etti 01

Hindistan Kabil hükümetine buğday hibe etti

İran Sistan ve Baluchestan Liman ve Denizcilik Genel Müdürü  Behrouz Aghaei, “Hindistan hükümeti tarafından Afganistan’a 5.000 ton buğdayla bağışlanan buğdayı taşıyan 10. gemi, dört saat içinde Çabahar limanında boşaltılarak bu ülkeye kamyonla karayolu üzerinden gönderildi” dedi.

Afganistan’ın İran Büyükelçisi Hindistan’ın Afganistan’a bağışladığı buğday konteynerlerini taşıyan ilk geminin Çabahar limanına gelişiyle eş zamanlı olarak Şehid Beheşti limanını ziyaret etti.

Hindistan’ın Afganistan’a 15.000 tonluk 640 konteyner dahil bağışladığı buğdayın ilk transit nakliyatı, Kasım ayının ilk yarısında (2017) Hindistan’ın Kandla limanından Chabahar limanına girdi ve o zamandan beri 9 gemi Çabahar limanından demir aldı.

Afganistan’ın İran büyükelçisi AbdulGafur Lival, ilk buğday sevkiyatının gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bu, Çabahar limanından Afganistan’a taşınacak 75.000 ton buğdayın ilk sevkıyatı” dedi.

İlginizi Çekebilir

Afganistan felaketi yaşadı; 99 ölü!

Afgan halkı bir kez daha felaketi yaşadı. Ülkenin pek çok noktasını vuran sel sebebiyle 99 …

Taliban Facebook’u yasaklıyor

Taliban yönetimi, Afganistan’da Facebook’a erişimin engelleneceğini duyurdu Taliban telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri bakan vekili Necibullah …