Heniye’den Dolmabahçe görüşmesi sonrası açıklama

Hamas lideri Heniyye: Hamas’ın Kuvay-i Milliye’ye benzetilmesi Filistin halkı için övünç kaynağıdır 

Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’yi bugün Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde ağırladı.

İkilinin görüşmesinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları, insani yardımların yeterli düzeyde açlıktan kırılan Gazze halkına ulaştırılması için yapılabilecekler, bölgede adil ve kalıcı barışın tesisiyle ilgili konular masaya yatırıldı.

Haniye, iki buçuk saat süren görüşme sonrası şu açıklamaları yaptı;

Bu ziyaretimiz genel bir çerçeve içinde gerçekleşti. Türkiye’yle ilişkimiz uzun süreli bir ilişki, Türk devletine ve Türk halkına olan sevgimizin getirdiği bir ilişkidir. Recep Tayyip Erdoğan ile ve diğer yetkililerle görüşerek pek çok konuyu ele aldık.

Bunların en önemlisi elbette İsrail ‘in Gazze’ye yönelik saldırısı ve 7 aydır Filistinlilerin maruz kaldığı katliamlar. Gazzelilerin evlerine, barklarına, dükkanlarına tamamen koşulsuz bir şekilde geri dönmesi gerektiğini görüştük.

Ve 7 aydır Hamas’ın ne kadar hoşgörülü davrandığını, iyi koşullar koyduğunu konuştuk ve İsrail’in bu konuda çok inatçı olduğunu ve bütün görüşmeleri baltaladığını kendilerine arz ettik.

ABD’nin fevkalade İsrail yanlısı tutumundan hatta yaptıklarını gerekçelendirme peşinde olduklarını konuştuk. Batı Şeria hakkında da görüştük Başkan Erdoğan ile çok önemli çok tehlikeli günler geliyor. Mescid-i Aksa ile ilgili Yahudilerin peseyah bayramı var ve bu bayramda kurbanlar kesilecek, kızıl inekler kurban edilecek ve Yahudiler Mescid-i Aksa’yı kontrol etmeye çalışacaklar. Biliyorsunuz Aksa tufanı Mescid-i Aksa için ortaya çıktı ve yüzlerce yıldır tarihin bize gösterdiği İsrail’in orada hakkı olmamasıdır.

Hamas’ın Kuva-i Milliye olduğunu söylemesi bizi onurlandırdı

“Biz Başkan Erdoğan’a da teşekkürlerimizi ilettik. Kendilerinin duruşu bizi çok onurlandırdı ve söylemleri bizi çok mutlu etti. Hamas’ın Kuvâ-yi Milliye olduğunu söylemesi bizim için gerçekten çok büyük bir onurdur. Filistin halkı da bunu mutlulukla karşıladı. Kendisi doğruyu söylüyor. Biz direniş hareketiyiz. Kutsalları için direnen milletiz. Tarihi yönden bize bir zulüm düşürüldü. Bize bir zulüm yapıldı ve geçmişti de şuanda da Türkiye’nin politikasında Gazze’nin çok ayrı bir yeri var. Bunun farkındayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın politikalarını da çok iyi biliyoruz. Türkiye’deki politik ortamı da biliyoruz. Buna rağmen İsrail’in cevabı ise oldukça küstahçaydı. Çünkü onlar bir işgalci. Siyonist işgalciler ve hem Filistin halkını öldürmek istiyor hem de halkın hakkını göz önünde bulundurmak istemiyor. Dünyadaki ülkelerin Filistin halkına olan desteği anlamamaya çalışıyor. Özellikle Türkiye gibi bölgesel önemi olan bir ülkenin Filistin halkına olan desteğini anlamak istemiyor. Filistin halkının emellerini isteklerini hürriyetini Türk halkı anlıyor.

Şunu da görüyoruz ki sadece Türkiye halkı değil dünya halkları da Filistin’e destek olmaya çalışıyor ve bu Siyonist aymazlık bu Siyonist kabadayılık ise bunu anlamak istemiyor. İsrail ABD desteğiyle katliam yapıyor.

İsrail’e ticaret kısıtlaması kararı

Biz Sayın Erdoğan’dan bugün de dinledik; kısıtlamayla ilgili kararların alındığını biliyoruz ve bu kısıtlama kararlarının İsrail’e olan ticaretin büyük bölümünü etkilediğini de biliyoruz. Bu doğru yönde atılmış adımdır. Bunun, işgalci katilin ve ordusunun durdurulması yönünde atılmış çok güçlü bir adım olduğunun farkındayız. Refah’a karşı çok yakında bir harekat yapmayı planlıyorlar.

Biz Sayın Erdoğan’dan bugün dinledik ve kısıtlamayla ilgili kararların alındığını biliyoruz ve bu kısıtlama kararlarının İsrail’e olan ticaretin büyük bölümünü etkilediğini de biliyoruz. Bu doğru yönde atılmış adımdır. Bu işgalci katilin ve katil ordusunun durdurulması yönünde çok güçlü bir adım olduğunun farkındayız

İşgalci katilin ve ordusunun durdurulması yönünde çok güçlü bir adım olduğunun farkındayız. Refah’a karşı çok yakında bir harekat yapmayı planlıyorlar. Boykot çok güçlü bir silah ve çok yardımcı bir silah ve Türk halkının da desteğinin açık bir ifadesidir. Bakın şunu söyleyeceğim Sayın Erdoğan’ın aldığı kararlar doğru yönde atılmış karardır. Başka kararların da gelmesini bekliyoruz..

Ateşkes görüşmeleri nerede tıkanıyor?

Bizim daha baştan beri söylediklerimiz belli ve isteklerimiz çok kolay. Filistin halkına olan işgal, yıldırma ve katliamların durdurulmasını istiyoruz. Bunun için böyle konuşmalara girmeye muvafakat ettik. Bir şartımız vardı bütün mülteciler geri dönecek ve İsrail Gazze’den tamamen çekilecek.

İsrailli düşmanlarımızla onlarca kere konuşmamıza rağmen herhangi bir şekilde ateşkese yanaşmadılar. Bütün rehinelerini istiyor ve daha sonra tekrardan savaşa devam etmek istiyorlar. Hamas’ın bütün rehineleri geri vermesini ve İsrail’in bütün dünya haritasında olmasını istiyorlar. Çünkü İsrail ordusunun işgalini kanunlaştırmak istiyor bu adamlar. Refah’ta bu yüzden beyaz bayrak kaldırmayız.

Direnişimiz güçlü olacak ve bunu görecekler. İsrail ateşkesi engelleyen tek güçtür ve ABD maalesef İsrail’in her dediğini koşulsuz kabul etmektedir. Aynı anda bütün taleplerimize evet denildiği zaman bizde ateşkesten yana olacağız.”

Bir Cevap Yazın