gazzeli-hasta-refakatcileri-tutuklandi-02

Hastane baskını: Gazzeli hasta refakatçileri tutuklandı!

Polis açıklamasına ve Filistin medyasına göre, İsrail polisi Perşembe günü Doğu Kudüs’teki bir hastaneye baskın düzenledi ve Gazze’den çok sayıda hastayı tutukladı.

Ma’an haber ajansı, çok sayıda polis memurunun El Makassed Hastanesini kuşatıp çatıya çıkardıktan sonra baskın düzenlediğini söyledi. 

İsrail polisi, hastanede “saklanan” 11 Gazzeli ve Batı Şeria’dan bir Filistinliyi tutukladığını söyledi.

Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Kudüs Bölge Polisine götürüldü.

Bir kaynak, tutuklananların kuşatma altındaki bölgeden hastalara eşlik etmek için İsrail’in verdiği izinlerle Kudüs’e gelen Gazze’den Filistinliler olduğunu söyledi.

Kudüs merkezli Vadi Hilweh Bilgi Merkezi’nde avukat olan Siraj Abu Arafa, “kadınlar, genç erkekler ve bir erkek çocuğun” da aralarında bulunduğu 12 kişinin tutuklandığını söyledi.

Hastalardan biri ziyaretçi olan babasının İsrail askerleri hastaneye girdikten sonra gözaltına alındığını söyledi. Baba, ziyaretçiler için bir karavanda kalıyordu.

Ziyaretçi, “Gazzelileri arıyorlardı. Gazzeli herkesi gözaltına alıyorlardı. Korkmuştum” dedi.

“Nasıl bir hastaneyi basıp ziyaretçileri alıkoyabilirler? Buna inanamıyorum.”

“Bir hasta olarak artık yalnızım, babam ya da ailemden biri yok.”

Hastane çalışanlarından Samira Oweina, ziyaretler sırasında askerlerin acil serviste yaklaşık 10 yaşlı kadın ve çocuğu gözaltına aldığını gördüğünü söyledi.

Haaretz, tutuklulardan birinin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları mensubunun kız kardeşi olduğunu bildirdi.

Polis ayrıca hastanenin müdür yardımcısını da sorguya çağırdı.

gazzeli-hasta-refakatcileri-tutuklandi-01

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de yaklaşık 1.400 İsraillinin öldürüldüğü ve en az 220’sinin esir alındığı saldırısına misilleme olarak kuşatma altındaki bölgeye haftalardır düzenlediği hava, kara ve deniz saldırılarının ardından geçen hafta sonlarında güçlerini Gazze’ye konuşlandırdı.

O zamandan beri Gazze’de en az 9.000 Filistinli öldürüldü ve 22.200’den fazla kişi yaralandı, yüzlerce kişi hâlâ kayıp, büyük çoğunluğunun öldüğüne ve molozların altına gömüldüğüne inanılıyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail’in Hamas’a karşı savaşının “acı kayıplara” rağmen “zafere kadar” devam edeceğini söyledi.

Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den önce Gazze’den İsrail’e seyahat edenlerin çoğu kendilerini mahsur kalmış durumda buldu.

Evlerine dönemeyenler arasında El Makased hastanesindeki bazı hastalar da yer alıyor.

Han Yunus kentinden İsraa El-Şeni, Salı günü, savaşın başlamasının ardından mahsur kaldığını söyledi.

“Bir ay ve bir haftadır El Makassed Hastanesi’nde tedavi görüyorum ve tedavi sırasında ameliyat oldum” dedi.

“O sırada savaş çıktı ve geri dönemedik.” diye ekledi.

Kaynak: Mira Haber