halic universitesi erol mutercimler hakkinda sorusturma baslatti 01
halic universitesi erol mutercimler hakkinda sorusturma baslatti 01

Haliç Üniversitesi Erol Mütercimler hakkında soruşturma başlattı

Haliç Üniversitesi imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında soruşturma başlattı.

Katıldığı bir televizyon programında “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor, cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız” şeklindeki sözlerine gelen tepkiler üzerine, Mütercimler dün akşam Halk TV‘de kullandığı ifadelerden dolayı özür diledi. Mütercimler, imam hatipliler hakkındaki sözlerinin sadece bir bölümünün alınarak çarpıtıldığını belirtti.

Haliç Üniversitesi’nden dün yapılan açıklamada da, 7 Eylül’de katıldığı televizyon programında Mütercimler’in imam hatip liseleri hakkında yaptığı konuşma “üniversitemiz görüş ve fikirlerini yansıtmamaktadır” denildi. Üniversite nezdinde imam hatip liselerinin, birçok başarılı devlet adamı, siyasetçi, din adamı, iş insanı, akademisyen ve kamu görevlisi yetiştiren güzide ve saygın bir eğitim kurumu olduğu vurgulanan açıklamada, “Konuyla ilgili Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği kapsamında soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın da Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal ve Rektör Prof. Dr. Melih Bulu ile konuyla ilgili görüştüğü öğrenildi.

Gelen tepkiler üzerine özür diledi: Çok üzüldüm

Konuşmasının sosyal medyada gündem olmasının ardından, başka bir televizyon kanalının yayınına video konferansla bağlanan Eol Mütercimler, imam hatip okullarına ve mezunlarına hakaret etmek gibi bir kastının olmadığını savunarak, şunları söyledi:

“Benim yanlışım nerede oldu biliyor musunuz? O cümleyi kurmadan yine uzun uzun o konuşmaları yineleyerek o konuşmayı yapmalıydım. Bir anda izleyici bunu nasılsa anlar, stüdyodaki herkes anladı… Birilerinin bunu alıp köpürtecekleri aklıma gelmedi. Köpürtmek hakları mı? Hakları. Çünkü o okuldan mezun olmuşlar. O cümleyi alırsanız, ‘Bana hakaret ediliyor” sonucu çıkar. Bir öğretmen olarak şunu söylüyorum; O yayınlanmış bölümü dinleyip, kalbi kırılan, üzülen, ‘Erol Mütercimler’den bu nasıl çıkar.’ diye üzülmüş bütün imam hatip lisesi mezunlarından ve şu an öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum. Onları üzdüğüm için, bir öğretmen olarak okul ve öğrenciler için böyle bir cümlenin sarf edilip bana bağlanmış olmasından dolayı çok üzüldüm.”

Öncesi Alışveriş için arabada bırakılan çocuğu itfaiye kurtardı
Sonraki Rusya’nın petrol şoku: İhracat %38 azaldı