guvenlik tehdidi nedeniyle abd kongre binasi kapatildi 01
guvenlik tehdidi nedeniyle abd kongre binasi kapatildi 01

Güvenlik tehdidi nedeniyle ABD kongre binası kapatıldı

ABD Kongre binası ‘dış güvenlik tehdidi’ gerekçesiyle kırmızı alarm durumuna geçildi ve yerleşke içinde bulunan tüm binalara giriş çıkışlar durduruldu. Yerleşke yakınlarında yükselen dumanın nedeninin evsizlerin bulunduğu bölgedeki bir çadırın yanması sonucu olduğunun anlaşılmasının ardından alarm kaldırıldı.

Çarşamba günü gerçekleşecek devir teslim töreni öncesi Washignton D.C. sokaklarında hareketli dakikalar yaşanıyor. 

Joe Biden’ın yemin töreni için prova gerçekleştirildiği sırada, ABD’de Kongre binasının güvenlik tehditleri nedeniyle giriş çıkışlara kapatıldı. 

Pencerelerden ve kapılardan uzak durun çağrısı yapılırken, Kongre binası yakınlarında dumanlar yükseldiği görüldü. 

Alarm kaldırıldı

Yetkililerin, yerleşke yakınlarında yükselen dumanın nedeninin evsizlerin bulunduğu bölgedeki bir çadırın yanması sonucu olduğunu açıklamasının ardından alarm kaldırıldı. Kongrenin çalışmalarına kaldığı yerdeb devam edeceği bildirildi. 

ABD’de seçim sürecindeki gerginlikler ve 6 Ocak’ta Kongre’de yaşanan şiddet olaylarının gölgesinde gerçekleşecek Başkanlık Yemin Töreni için başkent Washington’da ve Savunma Bakanlığında (Pentagon) son yıllarda benzeri görülmemiş güvenlik önemleri alınmıştı. 

 

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …