fransa tehlikeyi gordu internet ortaminda cocuklari korumak icin birim olusturulacak 1668159564 5138
fransa tehlikeyi gordu internet ortaminda cocuklari korumak icin birim olusturulacak 1668159564 5138

Fransa’da çocukları internetin tehlikelerinden korumak için adım

Fransa Cumhurbaşkanı Macron internet ortamındaki şiddet ve uygunsuz içeriklerden çocukları korumayı amaçlayan bir birim kurulacağını açıkladı. Fransa bunun için Amazon, Meta, Microsoft ve Tik Tok gibi platformlarla anlaşma imzaladı.

Devletlerin dezenformasyonla mücadele yöntemleri

GALERİNİN DEVAMI

Fransa’da internet ortamında çocukları korumak için birim oluşturulacak
PARİS (AA) – Fransa’da internet ortamındaki şiddet ve uygunsuz içeriklerden çocukları korumayı amaçlayan bir birim kurulacak.

Ulusal basında yer alan habere göre, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, çocukları internet ortamında şiddet, siber taciz ve uygunsuz içeriklerden korumayı hedefleyen birim kurulacağını duyurdu.

Dezenformasyonla mücadele yasası çocukları nasıl koruyor?Dezenformasyonla mücadele yasası çocukları nasıl koruyor?

Macron, “Dijital alan kanunsuzluk alanı olamaz. Teröre karşı yürüttüğümüz, çevrim içi nefret söylemine karşı yürüttüğümüz mücadele bu. Çocuklarımızın korunması için sürdürmemiz gereken şey bu.” ifadelerini kullanarak bu yapının, çocukları internet ortamında daha iyi korumanın yollarını belirlemesi gerektiğini kaydetti.

AMAZON, META, MICROSOFT VE TIK TOK PLATFORMLARLA ANLAŞMA İMZALANDI

Mahremiyete ve kişisel verilere saygı çerçevesinde, internet kullanıcılarının yaşının doğru belirlenmesine ve reşit olmayanların iyi korunmasına yönelik çalışma yürütecek birimin kurulması için Fransa, Estonya, Yeni Zelanda’nın yanı sıra Amazon, Meta, Microsoft ve Tik Tok gibi çevrim içi platformlar anlaşma imzaladı.

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …