firat kalkani gruplari arasinda yeniden siddetli catismalar yasandi 01
firat kalkani gruplari arasinda yeniden siddetli catismalar yasandi 01

Fırat Kalkanı grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı

Dün (cumartesi) kuzey Haleb’de bulunan Fırat Kalkanı grupları arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu, taraflardan ve olayla alakası olmayan sivillerden hayatını kaybedenler oldu.

Yerel kaynaklar, kuzey Haleb el-Bab kasabasında Cephe Şamiye ve Hamzat grubu arasında orta ve ağır silahlarla yaşanan çatışmalarda bir kadın ve bir gencin öldüğü, birçok yaralıların bulunduğu ve savaşan taraflardan da ölen ve yaralananlar olduğunu belirtti.

Kaynaklar, çatışmaların sebebinin, Hamza grubu gözetiminde Esed çeteleri bölgesine kaçak mal sevk edilmesine engel olan Cephe Şamiye’nin bu engeline karşılık olarak, Hamzat grubunun silahla karşılık vermesi olduğunu aktarmakta.

Hatırlanacağı üzere, çoğu Esed çetelerine olan gümrük ve mal kaçırma nedeniyle Ulusal Ordu grupları arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor ve bu çatışmaların halkın yerleşim yerlerinde gerçekleşmesi nedeniyle halktan ölenler ve yaralananlar oluyor.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …