finlandiya nin rusya sinirina ordugu duvar alay konusu oldu 01
finlandiya nin rusya sinirina ordugu duvar alay konusu oldu 01

Finlandiya’nın Rusya sınırına ördüğü duvar alay konusu oldu

Finlandiya basını: Rusya sınırına örülen duvar bahçe çitine benziyor

Finlandiya’nın Ilta-Sanomat gazetesi, ülkenin doğu sınırına inşa edilen duvarın daha çok bahçe çitine benzediğini yazdı.

Iida Hallikainen imzalı yazıda, 12 Mayıs’ta Fin sınır muhafızlarının sınır çitinin test bölümünün resmini yayınladığı ifade edildi. Söz konusu resim, Twitter kullanıcılarını şaşkınlığa uğrattı. Birçok kullanıcı, duvarın daha çok ‘ana okul duvarını’ veya ‘bahçe çitini’ andırdığını yazdı.

Profesör Jussi Laine, “Duvarın test bölümünü inşa etme fikri bir tür şaka gibi görünüyor. Duvarın test bölümü, sınır muhafızlarının sonbaharda yayınladığı taslaklar ve çizimlerle uyuşmuyor. Test bölüm bir ana okul duvarına benziyor. Ama ben aslında çok da şaşırmadım” yorumunu yaptı.

Projenin maliyetini de eleştiren uzman, vergi mükelleflerinin parasının israf edildiğini kaydederek “En büyük harcama kalemi, yolların inşası ve çitin yakınındaki diğer işler ile ilişkili. Ayrıca Rusya sınırına duvar inşa etme kararının ne kadar doğru olduğu da belirsizliğini koruyor” diye ekledi.

Finlandiya Sınır Muhafaza Teşkilatı, Rusya sınırına önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde yaklaşık 200 kilometre uzunluğunda duvar inşa etmeyi planlıyor. Projenin maliyeti, 380 milyon euro olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …

Soykırıma ses etmeyen İngiltere, Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacakmış

İngiltere 3 Mayıs 2024 tarihinde Batı Şeria’daki Filistinlilere şiddet uyguladıkları gerekçesiyle aşırılık yanlısı Yahudi gruplara …