feto imamlari firari feto culeri dolandirdi 01
feto imamlari firari feto culeri dolandirdi 01

FETÖ imamları, firari FETÖ’cüleri dolandırdı

Aralarında eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür’ün de bulunduğu 34 firari FETÖ’cü dolandırıldı. Firarilerden milyonlarca dolar para toplayanların, yine firari olan FETÖ’cüler olduğu ve bu isimlerin örgütte üst düzey görevli imam oldukları belirtildi.

FETÖ’nün ABD yapılanmasında dolandırıcılık kavgası çıktı. İddiaya göre 15 Temmuz’un hemen ardından ABD’ye firar eden FETÖ’cülere yardım etmek amacıyla Atlanta’da “Star Chain” isminde bir şirket kuruldu.

Şirket, firarilerden restoran benzeri işletme açmak için para topladı. Kurulan işletmenin maliyetleri için iki katı para istendi. Bu yöntemle 34 firari, 50’nin üzerinde restorana ortak oldu.

Dolandırıldıklarını anlayan firariler, paralarını kurtarmak için harekete geçti. Ancak artık geç kalmışlardı.

Şirketi yöneten imamlar iflas başvurusu yaparak, talebi geri püskürtme yoluna gitti. Bu olayda toplamda 5 milyon dolar battı. İşin ucu terör örgütünün “imam”larına dayanınca kavga Pensilvanya’ya yansıdı. ABD’deki mahkeme, borçları yapılandırdıktan sonra şirketi Amerikalı başka bir gruba devretti. Şirketin başında Ahmet Çiçek, Erdem Aydın ve Ömer Casurluk yer alıyor.

Firari FETÖ’cü Hakan Şükür de paylaştığı videoda, “ABD’de yaşarken çok güvendiğiniz arkadaşlarınızla dolandırılmaya varan şeyler yaşadım. Bunun ismi onlar adına dolandırma mı? Onlar ticaret diyorlar, ben dolandırma diyorum. Bir işin sıkıştığı anda parasını kullanmak dolandırıcılıktır” demişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …