abdde 40 bin kisiyi elektriksiz birakan trafo saldirisini fbi arastiracak 1670263303 1743
abdde 40 bin kisiyi elektriksiz birakan trafo saldirisini fbi arastiracak 1670263303 1743

FBI devrede; 40 bin kişiyi elektriksiz bırakan saldırı aydınlatılamadı

ABD’de yaklaşık 40 bin kişiyi elektriksiz bırakan trafo merkezine yapılan saldırıyla ilgili incelemeye Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) da dahil olduğu belirtildi. Şerif, saldırının kasıtlı bir şekilde olduğuna inanıyor.

Moore Bölge Şerif Ofisinden yapılan açıklamada, hafta sonu Kuzey Carolina eyaletindeki trafo merkezine yönelik silah atışı şeklinde yapılan saldırının “kasıtlı hedef alma” eylemi olduğuna inanıldığı bildirildi.

FEDERALLER OLAYI ARAŞTIRIYOR

Saldırının fail veya failleri ile motivasyonu hakkında henüz bir bilgi paylaşılmazken, soruşturmaya FBI’nın da dahil olduğu bildirildi.

BÜYÜK ZARAR

Yetkililer, saldırının trafo merkezinde milyonlarca dolar zarara yol açtığı ve tamirinin birkaç gün sürebileceğini belirtiyor.

40 BİN KİŞİ KARANLIKTA KALDI

Trafo merkezi onarılana ve ikinci bir talimata kadar bölgedeki okullar da kapalı tutulacak.

Eyaletin Moore bölgesindeki elektrik trafo merkezine cumartesi akşamı yapılan saldırı sonucu yaklaşık 40 bin kişi karanlıkta kalmış, yerel yetkililer bölgede acil durum ilan ederek can ve mal güvenliği için 21.00-5.00 yerel saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirmişti.

İlginizi Çekebilir

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …