50459
50459

Faysal Kasım’dan Robert Fisk’e: Ruhuna lanet olsun

El Cezire Arapça kanalının ünlü sunucusu Faysal Kasım, hayatını kaybeden İngiliz gazeteci Fisk ile ilgili kullandığı cümleler dikkat çekti.

El Cezire Arapça kanalının ünlü sunucusu Faysal Kasım, hayatını kaybeden İngiliz gazeteci Robert Fisk ile ilgili kullandığı cümleler dikkat çekti.

Kendisi de Suriye asıllı bir Dürzi olan Kasım, Robert Fisk'in ölümünden sonra sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Kasım mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ünlü İngiliz gazeteci Robert Fisk, Hafız Esed'in izniyle yıkılmış ve sakinleri katledilmiş Hama kentine giren tek gazeteci olarak öldü. Fisk bundan sonra Esed ailesinin suçlarını savunmaya karar verdi. Beşar ile Suriyelilerin karşısında durdu. Bugün Fisk'in ölümüyle ilgili mesajları okurken aklıma tek bir cümle geldi: Ruhuna lanet olsun."

مات الصحفي البريطاني الشهير روبرت فسك الصحفي الوحيد في العالم الذي سمح له حافظ الاسد بدخول مدينة حماة بعد تدميرها وذبح سكانها، وقد قرر فيسك بعدها ان يدافع عن جرائم آل الاسد منذ ذلك الحين، فوقف مع بشار ضد السوريين،واليوم وأنا أقرأ ردود الافغال على موت فسك لم أجد سوى جملة:يلعن روحك

— فيصل القاسم (@kasimf)

Dün akşam saatlerinde öldüğü açıklanan İngiliz gazeteci Robert Fisk, Suriye'de Beşar Esed rejimini savunan yazılarıyla dikkat çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …